sábado, 17 de octubre de 2015

Violència de gènere, contra les dones o domèstica? Hi ha diferència?

Moltes vegades tendim a confondre els termes violència de gènere, contra les dones o masclista i domèstica. Aquesta confusió és molt habitual i és que tots tres conceptes s’assemblen, tenen punts en comú, és a dir, estan relacionats però tenen diferent grau de precisió.

Què és la violència de gènere?
Aquest terme correspon a qualsevol tipus de violència exercida contra qualsevol persona o grup, homes o dones, pel fet de ser d’un sexe determinat. Així es produeixen conseqüències molt negatives en la identitat i el benestar tant físic com psicològic de la persona.


I contra les dones?
La violència contra les dones com vam veure en el post anterior es definiria com a qualsevol acte de violència de gènere que provoca sofriment sexual, físic o psicològic en la dona.

Per tant, aquí tenim la primera diferència. La violència es pot produir de l’home cap a la dona i viceversa, no obstant, la violència de gènere engloba la violència cap a ambdós sexes, en canvi, la segona és més precisa i tan sols es refereix al dany que reben les víctimes dones. En els dos casos la violència es pot donar a casa, la feina, l’escola...

I aleshores, quina relació hi ha amb la domèstica?
La violència domèstica es refereix a aquella violència produïda en un mateix cercle de convivència, familiar o de parella, per part d’un membre contra un altre o tots els altres.


Per tant, sí que té relació amb la violència de gènere sigui del tipus que sigui i contra la dona ja que en la domèstica es pot donar violència tant contra l’home com la dona (igual que en la violència de gènere), infantil i a persones grans, però més concretament, té lloc a casa. A més, la família o parella, és a dir, l'àmbit domèstic, n'és un dels molts on podria donar-se la violència contra les dones, en la qual se centra aquest blog. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario