jueves, 15 de octubre de 2015

Què és la violència contra les dones?



*imatge de la campanya “Corta con el mal rollo”, Ajuntament de Pinto

Què pot amagar-se darrere un simple missatge de whatsapp? Hi veieu alguna cosa estranya? 
La resposta és !

A primera vista, no són més que simples petits textos però s’hi amaga molt més darrere. Cadascuna de les paraules en si, són buides, no tenen cap missatge però, unides, representen violència. En ells, s’hi fan evidents mostres de violència de gènere i centrant-nos en el cas del blog, contra les dones. Per tant, què és la violència contra les dones o masclista?

Tal i com diu la ONU la violència contra les dones es defineix com: qualsevol acte de violència de gènere que pugui tenir com a resultat un dany o sofriment físic, sexual, o psicològic per a la dona, així com les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com a la privada.

En parlar de violència contra les dones (pel fet mateix de ser-ho, és a dir, per la seva condició sexual) ve al cap de la majoria la imatge d’una dona maltractada, amb la cara i el cos ple de blaus i ferides. No obstant, aquesta tan sols és una de les maneres en que es pot manifestar la violència, concretament, la física. Així, cal destacar que existeixen altres formes també molt dures i perjudicials que no es poden veure tan sols mirant el físic, cosa que veurem en un post més endavant.

En una situació de violència sempre hi han dos rols: la víctima (qui pateix la violència) i l’agressor (qui l’exerceix). Aquest últim pot ser de diferent o mateix gènere, un familiar, membre de la feina, escola,etc o l’Estat.

Informació interessant:
- El 25 de novembre és el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.
-El telèfon permanent del servei d'atenció contra la violència masclista és 900 900 120. Es tracta d’un servei gratuït i confidencial que funciona tots els dies de l'any i 24 hores al dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario