lunes, 19 de octubre de 2015

Quan va deixar de tractar-te com una princesa?

Qui no ha vist mai una pel·licula de Disney? Alguna nena no ha somiat mai en trobar el príncep blau igual que les princeses de les pel·lícules?


Les antigues pel·lícules Disney mostraven la imatge d’una noia guapa i prima esperant el dia en que miraculosament aparegués el seu príncep blau, el gran amor i també la felicitat. Noies estereotipades que moltes vegades no podien cuida de si mateixes i obedients i que, a més, necessitaven el noi ideal, guapo, alt i fort que les salvés dels grans perills de la vida real.  


Amb el pas dels anys, la vida d’aquelles princeses que van créixer amb nosaltres ja no resulta tan atractiva. Quan creixem hem de ser capaços d’adonar-nos que la imatge que donen aquestes pel·lícules de les dones no és l’adequada.


Per això, el polèmic il·lustrador Saint Hoax va intentar canviar aquests clixés de les princeses Disney mitjançant dibuixos per a conscienciar al món de la situació de moltes dones víctimes de maltractament, abús i altres accions que degraden al seva dignitat i identitat. Vol explicar que cap dona està segura de patir violència o assetjament per molt idealitzada o suposadament guapa que sigui.


Per tal de criticar i conscienciar la gent d’aquesta dura realitat, la violència cap les dones,  utilitza la imatge de la Ventafocs, Jasmine d’Aladdín, Aurora de La bella dorment i Ariel de la Sirenita amb la cara plena de cops i blaus i afegeix:  “Quan va deixar-te de tractar com una princesa?” I afegeix:  “Mai és massa tard per posar-hi fi”.  SEMPRE cal denunciar per acabar amb la situació.







Hoax ens apropa al món real, a una realitat que als contes no apareix, existeixin o no els prínceps blaus tot home o dona mereix tenir els seus drets i no sempre arriba l'utòpic final feliç.  



 


No hay comentarios:

Publicar un comentario