jueves, 10 de diciembre de 2015

Aproximació a la wikipedia

Bona tarda!
Aquesta vegada vull dedicar l'entrada a una eina que segur que tots i totes hem utilitzat més d'alguna vegada: la wikipedia o viquipèdia! Qui a l'hora def er un treball no ha buscat mai a la pàgina?



La veritat que és una eina molt útil i una enorme font d'informació ja que hi ha entrades sobre tot tipus de temes en diversos idiomes i, com no podria ser menys, també de temes d'educació social i violència de gènere, els àmbit principals d'interès d'aquest blog.

Segurament haureu sentit a parlar de que no és una font gens fiable, que no és recomanable posar-la a la bibliografia dels treballs... Per això, vull dir-vos que sí, tot usuari pot crear màgines i fer modificacions però també heu de saber que tots els nous articles i modificacions que es fan són supervisades per un grup de correctors. Molts estudis mostren que wikipeda és de les fonts més fiables que hi ha, i, a més, si us fixeu en la data de revisió de molts articles us adonareu que segurament no fa gaire més que un mesos des de l'última revisió.

Jo per una assignatura de la Universitat he començat a posar-me en contacte amb el món de la wikipedia i he creat una entrada sobre els gats abissini; https://ca.wikipedia.org/wiki/Gat_abissini
Us animo a entrar-hi tan si sou amants dels animals com si no!

Finalment, us convido també a crear la vostra pròpia pàgina i col·laborar amb una eina participativa que segur que moltes vegades utilitzeu!

Fins aviat...



No hay comentarios:

Publicar un comentario